Europarekord i kvalet

Notera att denna artikel är från 2014

Daniel Jedborn, Skellefteå, ligger på 14:e plats efter kvalet i EM i Tierp. Men mer imponerande: han slog Europarekord i hastighet med 301 km/tim.

Daniel och hans team har jobbat hårt för att få bilen i topptrim inför EM.

– Men vi har problem i starten och det var samma sak nu. Får vi till den blir vi farliga.

Sluthastigheten på 301,00 är som sagt Europarekord.

– Men det är en sanning med modifikation. Vi måste köra ett till heat inom en procent för att få det godkänt. Men det räknar jag kallt med att klara, säger Daniel.

Sluttiden blev 7,2666 och det är också en väldigt bra tid med tanke på den svaga starten.

Vädret nere i Tibro har varit perfekt så här långt och i dag startar elimineringsstegen i Daniels klass Competition Eliminator.

– Att vi ligger 14:e spelar egentligen inte så stor roll. Stegen fungerar inte riktigt rättvist. Det är faktiskt inte så stor fördel att ligga etta efter kvalet, säger Daniel.

För Magnus Hägglund, även han från Skellefteå, ser det också bra ut. Magnus ligger på 19:e plats med kvaltiden 7,1791 och det är det bästa han gjort.

Leif Nyström i Super Comp ligger på 19:e plats med tiden 9,6986.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen