Damkronorna nollade Tyskland

Sverigejubel efter Sara Hjalmarssons 7-0-mål under 4-nationsturneringen i damishockey mellan Sverige och Tyskland i Stiga Arena. Foto: Mikael Fritzon/TT

Damkronorna är på väg mot OS-formen. Efter tre segrar på fyra matcher i femnationsturneringen i Finland, däribland 2-1 mot värdnationen, i december inledde ishockeylandslaget sexnationsturneringen i tyska Füssen med klara 3-0 mot hemmanationen.(TT)

Efter tre segrar på fyra matcher i Finland i december, däribland 2-1 mot värdnationen, inledde ishockeylandslaget sexnationsturneringen i tyska Füssen med klara 3-0 mot hemmanationen.

Fanny Rask, Anna Borgqvist och Johanna Fällman gjorde Sveriges mål – ett i vardera perioden.

I och med segern tog Sverige revansch för premiärförlusten i motsvarande turnering för ett år sedan, då Tyskland nollade Damkronorna (2-0).

– Med tanke på jul- och nyårsuppehållet har vi bra fart på skridskorna. Vi vann relativt klart och det känns som om vi är bra förberedda och som att spelarna är komfortabla med varandra. Den mentala balansen är bra och det blir viktigt i OS, säger Leif Boork.

Modomålvakten Sarah Berglind var omutlig mellan stolparna.

– Det är en cool tjej. Hon hade inte jättemycket att göra men hon spelade väldigt klokt och lugnt. Hon har tagit ytterligare ett kliv och lämnade in en allvarlig ansökan om att få spela OS, säger Boork.

Turneringen i Tyskland är den sista för Damkronorna innan laget beger sig till OS i Sydkorea. På torsdagen spelar Sverige mot Schweiz och på lördag väntar placeringsmatch.

Sverige spelar två träningsmatcher på plats i Sydkorea innan laget möter Japan i OS-premiären den 10 februari.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen