Värmen förde med sig rekordtider

Notera att denna artikel är från 2016
Fightingface. Maja Gren Skog tog ut sig och imponerande som vanligt när hon sprang på finfina 19.08 – årsbästa på damsidan.
Spurt. Anton Stenlund rusade in på herrarnas årsbästa, 16.46.
Superman. Det är osäkert om superkrafter eller bra kondis låg bakom Anders Edströms tid.

Säsongens fjärde Broarna runt blev den hittills varmaste – och även den snabbaste: "Det här var helt fantastiskt härligt", säger Maja Gren Skog, efter tiden 19.08 i solskenet.

Under den här vårvarma eftermiddagen fick vi se en hel del personbästan. Dessutom blev det rekordtider för året både på herr- och damsidan.

Maja Gren Skog, som även hade den snabbaste tiden förra året – då några sekunder under 19 minuter, sprang i mål på 19.08.

– Det är jag nöjd med måste jag säga även om jag vill under 19 sekunder. Men jag opererade ut blindtarmen för exakt fyra veckor sedan och med tanke på det måste jag vara nöjd, säger Maja efter den hittills bästa tiden på damsidan den här våren.

Och precis som alla så stortrivdes Maja i det vackra vädret.

– Det var ju tragiskt och iskallt förra gången. Så idag njöt jag verkligen. Det är ju helt underbart att få springa i shorts igen, säger hon med ett stort leende.

Nära personbästa

På herrsidan sprang Skellefteå AIK Friidrotts Anton Stenlund in på 16.46, vilket var årsbästa för killarna.

Det var ju tragiskt och iskallt förra gången.

– Fem sekunder från mitt pers, så lite surt ändå. Men jag är trots allt nöjd med tiden.

Hur påverkas resultatet av vädret?

– Väldigt mycket skulle jag säga då kylan sätter sig i benen, precis som för två veckor sedan när det var tre grader ute, säger Anton, som den gången hade tiden 17.18.

– Men idag var det så gott som ideella förhållanden. 15–16 grader är helt perfekt, fortsätter han.

Ja, vädret var som sagt perfekt den här eftermiddagen. Och det märktes inte bara på tiderna utan även då klädesplaggen blivit färre samt på ansiktsuttrycken som var idel positiva trots tröttheten i målfållan.

Raka benen

Anders Edström var en av många med shorts och t-shirt. På bröstet hade han ett tryck som eventuellt gav honom superkrafter.

– Det kändes rätt bra idag och alltid skönt att få springa i shorts. Jag hade dock tänkt raka benen för att tjäna ytterligare sekunder, men det blev inte, säger han med ett skratt.

Men Stålmannen-trycket hjälpte trots allt då Anders kom under 20 minuter med tiden 19.56.

– Tur att jag inte rakade benen då…

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen