Bragdmatch gav tittarrekord för Kanal 5

Den svenska kvalframgången i Milano sågs av rekordmånga tv-tittare. Snittet för andra halvlek låg på 2 024 000 tittare vilket är den högsta officiella tittarsiffran som Kanal 5 haft sedan starten 1989.

Sverige lyckades spela 0-0 mot Italien och tog sig därmed till VM-slutspelet i Ryssland nästa år tack vare 1-0-segern i hemmamatchen.

”Det var en magisk kväll på San Siro och en heroisk insats av det nya vilt kämpande och folkkära svenska landslaget. Att det gav nytt tittarrekord för Kanal 5 och Eurosport sätter pricken över i:et”, säger Emir Osmanbegovic, sportchef för Discovery Networks Sweden och Eurosport.

Det förra tittarrekordet för tv-kanalen var också en playoffmatch i fotboll, mot Danmark 2015 då Sverige blev klart för EM-slutspelet 2016.

Omröstning

Såg du måndagens VM-kvalmatch mellan Italien och Sverige?

Loading ... Loading ...

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen