Bodén i sekundstrid i Nasaloppet

Det blev en spurtduell för att kora vinnaren i årets upplaga av Nasaloppet. Niklas Henriksson från Gällivare fightades mot Joel Bodén från Skellefteå.

Bodén körde för att försöka vinna loppet på nytt. Han vann med tiden 1.47.23 förra året . Men i duellen om vinsten fick han ge sig den här gången. Henriksson gick över mållinjen först. Han körde 44 kilometer på 1.50.25, en sekund snabbare än Bodén.

Trea slutade Hannes Boström från Arvidsjaur. Han var lite mer än en halv minut efter täten.

I damklassen var fjolårets Nasalopssvinnare Åse Borgeryd från Strömnäs, tillbaka. Hon var helt överlägsen och körde in som etta på 2.15.56, drygt tio minuter snabbare än Susanne Pettersson från Skellefteå. Pettersson noterade tiden 2.25.20. Borgeryd var överlägsen även ifjol och var då minuten snabbare i mål.

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen