Jörns motorklubb satsar hårt

Notera att denna artikel är från 2014

Motorsporten i Jörn rullar mot nya höjder. Intresset för den nystartade motorklubben är stort. ”Det har blivit större än vad vi hade trott, på kort tid”, säger Gustav Lindahl.

Folkrace är kärnan i verksamheten och tankarna att dra igång Jörns motorklubb föddes redan förra hösten.

– Jag gick ut med en förfrågan på Facebook och funderade om någon var sugen på att ta folkracelicens. Det var fem stycken som nappade direkt, säger kassören Gustav Lindahl.

Sju som tävlar

Man tog det sedan ett steg till och började fundera på klubbtillhörighet.

– En kompis tyckte att vi skulle starta en egen klubb och det känns roligt att köra för hemmaklubben, säger Gustav Lindahl och meddelar att man är sju förare som tävlar aktivt för klubben redan nu.

Motorklubben är ansluten till Bilsportsförbundet och träningstillfällena i Jörn är många.

– Som medlem kan man träna när man själv vill.

Aktiviteter för allmänheten är också aktuellt.

– Vi siktar på att ha prova-på-kvällar där man får åka med och även köra själv. Det kan bli en sådan dag i höst, men ingenting är spikat.

Det är först och främst en träningsbana, men på sikt har man tankar på att arrangera tävlingar.

– Det är ganska mycket jobb med att få banan godkänd och det kostar pengar. Det krävs ideellt arbete och sponsorer måste till, men i ett längre perspektiv kan det bli aktuellt, säger Gustav Lindahl.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Sport

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen