Vattenläckan i Lövånger: Alla hushåll har nu fått tillbaka sitt vatten

Notera att denna artikel är från 2016

Under lördagen hittades en vattenläcka i Lövånger som påverkar nivåerna i vattentornet. Planen var att reparationerna skulle ske först måndag, men arbetet har redan påbörjats.

På grund av de låga vattennivåerna gick det inte att skjuta på reparationerna, berättar Katarina Bergsten, informatör Samhällsbyggnad.

Ett tiotal hushåll är helt utan vatten, och påbudet om en försiktig vattenförbrukning kvarstår.

Läs mer: Misstänkt läcka i Lövånger: ”Var försiktiga med vattenförbrukningen”

– Det arbetas med läckan redan nu, men det är svårt att säga när det blir klart. Vår förhoppning är att det ska fort, men det kan säkert ta en stor del av eftermiddagen också i anspråk, säger hon.

Vatten finns att hämta vid OK/Q8 i Lövånger.

Uppdatering:

Samtliga hushåll har nu fått tillbaka sitt vatten, läckan är lagad. Det meddelar Katarina Bergsten, informatör vid Samhällsbyggnad.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen