Vattenläcka i Lövånger – kommunen ber invånarna om hjälp att hitta den

Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT

Skellefteå kommun skriver på sin hemsida att man letar efter en vattenläcka i Lövånger. Nu ber man invånarna i Lövånger om hjälp för att hitta den.

Det går mycket vatten i tornet i Lövånger, vilket innebär att det finns en läcka någonstans.

Under natten har kommunen kört vatten från Bureå och fyllt på tornet, så att alla ska ha vatten i sina kranar.

Under letandet efter läckan, så kommer kommunen under korta stunder idag att stänga av vattnet i kranarna i olika områden. Kommunen vädjar nu till de boende att höra av sig till kundtjänst om man upptäcker en vattensamling på ett oväntat ställe, hör ett ”brusande ljud” kring sin vattenmätare när inget vatten är på och kontrollera att toalettstolarna inte läcker. De som har obebodda hus eller fritidshus uppmanas att även ta en titt där.

”Spara inte undan vatten då det istället för att hjälpa kan orsaka att det går åt mer vatten än nödvändigt”, skriver kommunen på sin hemsida.

Uppdatering, 15.10:

Vid lunchtid på onsdagen hittades och åtgärdades den misstänkta vattenläckan i Lövånger.

Det var en vattenkran i en offentlig byggnad som av misstag stått öppen under natten. Enligt kommunen var det en större kran med större kapacitet. 

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen