Medlefors startar cancerrehab: ”Bättre möjligheter för drabbade i Norrland”

Med start i augusti blir Medlefors i Skellefteå en aktör inom cancerrehabiliteringen. Då påbörjas ett nytt samarbete med Cancerrehabfonden.

– Vi kände direkt att detta var något vi ville göra. Cancerrehabfondens verksamhet ligger oss varmt om hjärtat och är i linje med den kompetens och verksamhet vi bedriver, säger Annamaria Hedlund, rektor vid Medlefors i ett pressmeddelande.

Kostnadsfritt

Cancerrehabfonden är en organisation som samlar in pengar i syfte att kostnadsfritt erbjuda rehabilitering till cancerdrabbade. Det handlar exempelvis om att erbjuda program som innehåller bland annat fysisk aktivitet, kostråd, samtal samt verktyg för att hantera ångest och stress.

Eva Hansen är generalsekreterare vid fonden.

– Endast var femte person som vi hjälpt uppger att de erbjudits rehabilitering via landstinget. Behovet är enormt, säger hon.

Allt fler svenskar överlever i dag cancer, vilket också gör att allt fler behöver hjälp att ”komma tillbaka igen”, fortsätter Eva Hansen.

– Det är mycket att bearbeta för den som drabbats, många stora och jobbiga tankar, inte minst om döden.

Många har efterfrågat en rehabiliteringsvecka i norra delen av landet.

– Vi är därför glada att nu kunna erbjuda det. Vi har väntelistor till våra program, för att möta upp efterfrågan expanderar vi nu verksamheten, säger hon.

Start i augusti

Samarbetet med Medlefors inleds under våren 2017. Den första rehabveckan hålls i augusti.

Programmet som erbjuds leds av legitimerad personal från det nationella vårdprogrammet för cancerrehabilitering, som tagits fram av Regionala cancercentrum i samverkan.

Mer från Nyheter

Artiklar från 22 juni 2017

Artiklar från 21 juni 2017

Artiklar från 20 juni 2017

Artiklar från 16 juni 2017

Artiklar från 12 juni 2017

Artiklar från 9 juni 2017

Artiklar från 8 juni 2017

Artiklar från 1 juni 2017

Artiklar från 31 maj 2017

Artiklar från 28 maj 2017

Artiklar från 25 maj 2017

Artiklar från 23 maj 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen