Vill ha mer pengar till förlossningar

Studielön, mer pengar och barnmorskor från primärvården som hjälper till på förlossningen.

Landstinget flaggade i våras för problem att bemanna förlossningarna i länet den här sommaren. Det kunde bli tal om enbart tre veckors semester. Nu lyckades landstinget lösa situationen och endast ett fåtal fick kort semester.

Hur ska situationen för länets förlossningar lösas sommartid? Det undrade Andreas Löwenhöök, Moderat ledamot i en interpellation i landstingsfullmäktige vid tisdagens sammanträde.

– Problemen har vuxit över tid, sa han.

Hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Karin Lundström, (S), svarade att en åtgärd är studielön för sjuksköterskor som läser vidare för att bli barnmorskor. Hon spekulerade också i om man skulle kunna låta barnmorskor inom primärvården jobba vid förlossningen också. Men framför allt ansåg hon att förlossningsvården behöver mer pengar för att kunna bemanna upp.

– Vi har fått extra pengar, men det behövs ännu mer, sa hon.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Artiklar från 17 februari 2018

Artiklar från 16 februari 2018

Artiklar från 15 februari 2018

Artiklar från 14 februari 2018

Artiklar från 12 februari 2018

Artiklar från 11 februari 2018

Artiklar från 10 februari 2018

Artiklar från 8 februari 2018

Artiklar från 2 februari 2018

Artiklar från 1 februari 2018

Artiklar från 31 januari 2018

Artiklar från 28 januari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen