Planerar en ny virtuell central

Liberalerna vill skapa en virtuell ungdomsmottagning i Västerbotten. Enligt landstinget är det på gång.

Tillgången till ungdomscentraler varierar i vårt stora län. Dessutom kan det vara ett stort steg för ungdomar att gå till ungdomsmottagningen. Därför vill Liberalerna i Västerbotten att landstinget utreder möjligheten att införa en virtuell ungdomsmottagning på försök. Tanken är att skapa en gratisapp där ungdomar kan logga in och genomföra videomöten med personal på en ungdomsmottagning.

Motionen var uppe i landstingsfullmäktige på tisdagen. Enligt ett yttrande planerar ungdomshälsan i Umeå att starta ett pilotprojekt med en virtuell ungdomsmottagning i Västerbotten. Tanken är att öka tillgängligheten och lättare nå riskgrupper.

Projektet finansieras av pengar från Sveriges kommuner och landsting, SKL. Tidpunkt för start är i dag inte klar.

– Jag tror det är en utveckling som är bra och jag förstår ungdomar som är frustrerade på att vi inte är på tå. Men vårt dilemma är att vi ska göra det utifrån patientsäkerheten, säger landstingsrådet Peter Olofsson (S).

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Artiklar från 22 januari 2018

Artiklar från 14 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Artiklar från 9 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 5 januari 2018

Artiklar från 3 januari 2018

Artiklar från 29 december 2017

Artiklar från 23 december 2017

Artiklar från 20 december 2017

Artiklar från 19 december 2017

Artiklar från 18 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen