Ungdomsgäng misshandlade pensionär

Notera att denna artikel är från 2014

Polisen varnar för att Skellefteå har fått problem med gängbrottslighet. Facit för helgen blev olaga hot, fritagningsförsök och misshandel.

Gänget består av ungdomar mellan femton och tjugo år gamla och de uppehåller sig till stor del i Vintergatan. De inledde fredagskvällen med att mordhota personal på Ica Supermarket kring klockan sju på kvällen, enligt Skelleftepolisen.

– Ordningsvakten konfronterade ynglingen med brottet men han försöker smita därifrån. Då försökte mellan åtta och tio ungdomar att frita honom men ordningsvakten lyckas hålla fast honom, säger Erik Jonsson, chef för utredningsenheten på polisen i Skellefteå.

Senare under fredagskvällen kring klockan nio, pantade en man i 70-årsåldern burkar. Då gick en av ungdomarna från samma gäng fram till honom och försökte ta hans kvitto från maskinen. Ett mindre tumult uppstod innan ordningsvakten avvisade ungdomen. Men historien tog inte slut där.

– De här ungdomarna kände att de skulle hämnas på farbrorn och följde efter honom. På Skeppargatan fick han ett slag i bakhuvudet och blev sparkad på när han låg ner. Han såg att det var samma ungdom som ville ha kvittot av honom. Han blev alldeles blåslagen, blodig i ansiktet och var tvungen att uppsöka läkarvård, säger Erik Jonsson.

Enligt polisen ska det här gänget ha varit verksamt sedan skolstarten och brottsligheten har eskalerat. De har också indikationer på att de kan vara involverade i narkotikaförsäljning. Polisen varnar nu allmänheten och vill att de som blir trakasserade och känner obehag omedelbart ska ta kontakt med polisen.

– Vi har problem med en ny sorts gängbrottslighet. Det här är någonting vi måste motverka. Vi har en trygghetskänsla i Skellefteå som vi vill behålla. Man ska kunna gå och handla utan att se sig över axeln.

Therese Andersson, butikschef på Ica Supermarket, vill inte uttala sig om händelsen eller om de har vidtagit några säkerhetsåtgärder.

– Vi avstår från att kommentera i nuläget, säger hon.

Norran söker också ägarna till Vintergatan.

Fältarbetarna: ”Problem att det är ett ganska stort gäng”

Fastighetsägaren: Kommer självfallet lägga mer resurser

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen