Tre månader till jul – här är orterna som kan söka bidrag till julgranar

Med drygt två månader kvar till advent är det dags för föreningar, organisationer och andra grupper som vill söka bidrag till julgranar och andra offentliga julsmyckningar att göra slag i saken.

Det var i mars förra året som tekniska nämnden fattade beslutet om att julgranar och andra julutsmyckningar framöver skulle utföras av en förening eller organisation och inte av kommunen.

Förra julen beviljades föreningar/företag i Boliden, Bureå, Burträsk, Jörn, Lövånger och Skellefteå pengar för ändamålet och även i år finns chansen att söka ett bidrag för att klä Jörn, Boliden, Kåge, Byske, Ursviken, Skelleftehamn, Bureå, Lövånger och Burträsk i julskrud.

Läs också: Kritikstorm mot julgranen i Lövånger: ”Går knappt att hitta en fulare gran”

I Skellefteå kan man söka bidrag för att ordna julstämning på Möjligheternas torg, Sörböle (Södertorg), Anderstorp (Anderstorg), Morö Backe torg, Sjungande dalen (intill Klockarhöjden) och Erikslid (parkområdet öster om Annastigen).

Hur stort bidrag som beviljas beror på vilken utsmyckning det rör sig om, men det maximala beloppet är 10 000 kronor/år och ansökan.

Senast den 31 oktober ska ansökan vara inskickad till kommunen och utsmyckningarna ska vara på plats till skyltsöndag, som i år infaller den 26 november.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen