Knall från träd avbröt teater

Sågas ner: Kommunen har börjat såga ner trädet. Foto: Jakob Wesslund.

I helgen spärrades området kring ett träd på Nordanå av då det hade hörts en hög knall och trädet troddes riskera att falla. Nu har personal från kommunen undersökt trädet närmare och börjat såga ner det.

Det var i söndags eftermiddag som räddningstjänsten fick larmet om knallen och beslutade att spärra av området. Det visade sig att smällen berodde på naturliga orsaker.

– Det blåste väldigt kraftigt i helgen så det var mest troligt en gren eller rot som brast och orsakade ljudet, säger Lars Pettersson, verksamhetschef för gator och parker i Skellefteå kommun.

Larmet kom från Västerbottensteatern som spelade en föreställning på Nordanåområdet när de hörde smällen.

– Vi hörde en kraftig knall och såg att det var en djup spricka i trädets bark och då vi inte kunde bedöma fallrisken valde vi att bryta i första akten för att ringa efter hjälp, säger Fransesca Quartey, vd på Västerbottensteatern.

Nedsågningen av trädet har påbörjats men än så länge har man bara kunnat ta bort vissa grenar i toppen av det. Kommunen siktar på att trädet ska vara borta innan veckan är slut.

– Med ett stort träd som det här är det viktigt att man tar det bit för bit så att inget blir fel, men jag hoppas att det är nedtaget innan helgen då det är dags för Trästocksfestivalen, säger Lars Petterson.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen