Stor vattensamling på E4 i centrum

Strax efter klockan åtta på fredagsmorgonen hittades orsaken till stoppet och vattnet började rinna undan. Foto: Daniel Eriksson
Strax före klockan åtta orsakade vattenmängden köer i morgontrafiken. Foto: Daniel Eriksson
Köerna sträckte sig i långt, förbi rondellen vid Circle K. Foto: Daniel Eriksson
Foto: Daniel Eriksson
Foto: Lina Andersson
Foto: Lina Andersson
Foto: Lina Andersson
Så här såg det ut på torsdagskvällen. Foto: Åsa Samuelsson

Efter det kraftiga regnfallet på torsdagskvällen och natten var endast en fil i södergående riktning på E4 öppen, vilket orsakade köer i morgontrafiken.

Efter torsdagskvällens regnande har det blivit en ordentlig vattensamling vid järnvägsviadukten på i E4 i södergående riktning. Det klassas som en trafikstörning och bilister uppmanas att köra försiktigt genom vattnet.

Uppdaterad fredag 07.24:

Vattenansamlingen har gjort att endast en fil i södergående riktning på E4 är öppen.

Endast en fil är ännu öppen och vattenmängden har orsakat långa köer i morgontrafiken. Enligt Norrans Daniel Eriksson ska köerna sträcka sig förbi rondellen vid Circle K. Bilister har tvingats ut i båda körfälten för att bereda plats i rondellen.

Uppdaterad 08.10:

Vattenmängden har ansamlats på grund av en tät brunn. BDX jobbar med att få bort det som orsakar stoppet. I nuläget finns det ingen tidsprognos.

– Förhoppningsvis blir vi klara snart. Men om vi inte får bort det som tätar till brunnen, så måste vi suga upp vattnet och ta bort det med slangbilar och då kan det ta tid, säger en från BDX som arbetar på platsen.

”Fortfarande långa köer”, meddelar Norrans Daniel Eriksson.

Uppdaterad 08.19:

Orsaken till stoppet har hittats och röjts ur vägen. Vattnet har runnit undan men en fil är fortfarande avstängd. Köbildningen har lagt sig.

BDX ska ta upp gruset och sanden på vägbanan, därefter kommer den andra filen att öppnas.

Mer från Nyheter

Artiklar från 19 januari 2018

Artiklar från 18 januari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen