Specialutrustning för barn som föds i bil

I Sollefteå erbjuds blivande föräldrar kurs i konsten att föda barn i bil eftersom ortens BB lagts ned. Nu kan de snart också köpa ett "bilförlossningskit" med prylar som behövs om de inte hinner fram till BB i Örnsköldsvik, drygt tio mil bort.(TT)

2017-05-28 18:32

I Sollefteå erbjuds blivande föräldrar kurs i konsten att föda barn i bil eftersom ortens BB lagts ned. Nu kan de snart också köpa ett "bilförlossningskit" med prylar som behövs om de inte hinner fram till BB i Örnsköldsvik, drygt tio mil bort.

Förlossningsutrustningen, framtagen av en reklamstudent som examensarbete, innehåller bland annat plasthandskar, handdukar, foliefilt och babyfilt. Samt en förberedelsebroschyr där informationen har granskats av barnmorskor.

- Jag har frågat mig hur det kan komma sig att det finns så många hjärtstartare runtom i landet men ingenting för kvinnor som föder barn. 120 000 kvinnor föder barn varje år, säger Emelie Kasholm, kvinnan bakom förlossningskitet, till Allehanda.se.

Bilförlossningsutrustningen finns ännu bara som prototyp, men Emelie Kasholm hoppas att något företag ska investera i idén och starta serietillverkning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!