Snöfallet på väg bort - kylan stannar

Snöfallet i Hälsingland kommer att hålla i sig under dagen. SMHI har utfärdat en klass 2 varning för snö och blötsnö i Gävleborgs län det närmaste dygnet. Mellan 10-15 centimeter blötsnö beräknas falla, lokalt kan det bli upp till upp till 20 centimeter.(TT)

2017-04-25 13:11

Den klass 2-varning för snöfall som SMHI i går utfärdade för hela Gävleborgs län har nedgraderats och klass 2-varningen gäller nu bara kustlandet i Gävleborg.

- Det lågtryck som kom in över området i går ligger kvar och släpper ifrån sig en hel del nederbörd. Men det blir allt mer regn eller blötsnö, som smälter när det kommer ner på marken, och mängden mattas samtidigt av, säger Sandra Andersson, meteorolog på SMHI.

Även Uppland och delar av Västmanland har drabbats av snöfall, men enligt Trafikverket har det inte ställt till några allvarliga problem på vägarna.

- Det har gått bra än så länge. Väglaget på de större vägarna är okej men på de mindre vägarna ligger det mycket snö och plogbilarna är ute, säger Monica Bengtson på Trafikverkets pressjour.

Elbolaget Ellevio rapporterar om flera strömavbrott och närmare 2 000 hushåll var drabbade på förmiddagen.

Att snön drar bort betyder dock inte att det är någon vidare värme på ingång. Temperaturerna fortsätter att ligga under det normala de närmaste dagarna.

- Först i nästa vecka börjar det hända något med temperaturerna. Möjligtvis kan vi komma upp i över tio grader i Götaland och Svealand i slutet av denna vecka, beroende på hur mycket sol det blir. Men när vi kommer in i maj kommer det varmare luft, säger Sandra Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!