SMHI: ”På gränsen till en klass 2-varning”

I tillägg till kraftigt snöfall varnar nu SMHI för hårda vindbyar vid kusten i Västerbotten. Kombinationen gör att varningen är ”på gränsen” till att uppgraderas till en högre varningsklass.

På onsdagen gick SMHI ut med en klass 1-varning för snöfall vid Västerbottenskusten och inlandet samt mycket starka vindar i fjällen.

Nu på torsdagsförmiddagen har institutet uppdaterat varningen för kusten då det i tillägg till det kraftiga snöfallet kan bli starka vindar.

”Detta i kombination med sydostliga vindar som vid kusten blir friska vilket är gränsen till en klass 2-varning”, skriver SMHI, som också varnar för snödrev. Lokalt kan det bli vindbyar på uppemot 20 meter i sekunden.

Stormvarning i fjällen

Hela Norrbotten och Västerbotten har just nu fått varningar för det inkommande lågtrycket.

Varningen för Norrbottensfjällen har uppgraderats till en klass 2-varning för storm under torsdagskvällen och -natten. Detta i kombination med snöfall och snödrev.

Västerbottensfjällen har klass 1-varnats för mycket starka vindar och Västerbottens inland varnas för kraftigt snöfall. Norrbottens kustland och inland varnas också för snöfall.

 

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen