SMHI: ”På gränsen till en klass 2-varning”

I tillägg till kraftigt snöfall varnar nu SMHI för hårda vindbyar vid kusten i Västerbotten. Kombinationen gör att varningen är ”på gränsen” till att uppgraderas till en högre varningsklass.

På onsdagen gick SMHI ut med en klass 1-varning för snöfall vid Västerbottenskusten och inlandet samt mycket starka vindar i fjällen.

Nu på torsdagsförmiddagen har institutet uppdaterat varningen för kusten då det i tillägg till det kraftiga snöfallet kan bli starka vindar.

”Detta i kombination med sydostliga vindar som vid kusten blir friska vilket är gränsen till en klass 2-varning”, skriver SMHI, som också varnar för snödrev. Lokalt kan det bli vindbyar på uppemot 20 meter i sekunden.

Stormvarning i fjällen

Hela Norrbotten och Västerbotten har just nu fått varningar för det inkommande lågtrycket.

Varningen för Norrbottensfjällen har uppgraderats till en klass 2-varning för storm under torsdagskvällen och -natten. Detta i kombination med snöfall och snödrev.

Västerbottensfjällen har klass 1-varnats för mycket starka vindar och Västerbottens inland varnas för kraftigt snöfall. Norrbottens kustland och inland varnas också för snöfall.

 

Mer från Nyheter

Artiklar från 19 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen