Elevpeng blir kvar – inget fast belopp

Nej, det blir inget fast belopp för högstadieskolor i Skellefteå kommun som ett tillägg till dagens elevpeng. Det har för- och grundskolenämnden beslutat.

Bakgrunden är att skol- och kulturkontoret redan våren 2016 fick i uppdrag att utreda möjligheten att även ge varje högstadieskola ett fast belopp, förutom dagens elevpeng. Nu har utredningen presenterats och för- och grundskolenämnden har beslutat att säga nej till fast belopp.

Nämnden anser att systemet med elevpeng blir rättvist fördelat då den följer eleven oavsett val av skola. I beslutet står: ”Nuvarande resursfördelningssystem bibehålls med dagens sätt att fördela pengar per elev för grundskolan.”

Vid nämndssammanträdet yrkade Lars Åhman (L) på att den beslutspunkten skulle ersättas med följande punkt: ”Budgetberedningen delges att ett resursfördelningssystem som bättre tillgodoser möjligheter för högstadieskolor i hela kommunen kräver resurstillskott till skolan för att inte skapa konflikt vid införandet.”

Men efter votering stod det klart att hans förslag inte fick något gehör.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Artiklar från 13 januari 2018

Artiklar från 12 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Artiklar från 30 december 2017

Artiklar från 28 december 2017

Artiklar från 18 december 2017

Artiklar från 16 december 2017

Artiklar från 15 december 2017

Artiklar från 13 december 2017

Artiklar från 7 december 2017

Artiklar från 6 december 2017

Artiklar från 2 december 2017

Artiklar från 1 december 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen