Skolvärdarna blir kvar hela läsåret

I våras togs beslut om att rekrytera skolvärdar till Anderstorps- och Baldergymnasiet. Syftet var att öka tryggheten. Nu har gymnasienämnden beslutat att finansiera projektet hela läsåret 2017/2018.

– Det jag hör är att ledningspersonal på båda skolorna är lika positiva till det här och om det visar sig vara bra med fler vuxna i skolan, så då ska vi naturligtvis verka för att avsätta pengar, säger nämndsordförande Bertil Almgren (S).

Den var den 14 augusti som de båda skolvärdarna gjorde sin första arbetsdag. Det som var klart då, var att projektet skulle löpa ett halvår och sedan utvärderas. Nu har gymnasienämnden tagit beslut om att stå för kostnaden hela läsåret.

– Senast under maj 2018 vill vi få en utvärdering. Inför revideringen av internbudgeten hösten 2018 tar vi ett beslut om vi ska fortsätta att finansiera det, eller om skolorna själva ska få ta över ansvaret, säger Bertil Almgren.

För det här läsåret rör det sig om i runda tal en miljon kronor som satsas på skolvärdarna. Enligt Bertil Almgren omprioriteras budgeten för att täcka kostnaden.

Han säger också att det råder enighet i hela nämnden om att finansiera projektet hela läsåret.

– Personligen har jag haft åsikten att vi behöver vidta åtgärder eftersom vi har fått uppgifter om att det varit problem, säger Bertil Almgren.

Personligen har jag haft åsikten att vi behöver vidta åtgärder eftersom vi har fått uppgifter om att det varit problem.

Det handlar dels om drogsituationen på skolorna, dels uppgifter om kränkningar. För att råda bot på de problemen startades projektet med skolvärdar, men det togs även beslut om att hålla vissa skoldörrar låsta.

Hur blir det med skolvärdarna nästa läsår?

– Det finns ett förslag om att finansiera skolvärdarna för 2018/2019. Om det blir genom extra pengar eller genom att lägga in resursen i den elevpeng som skolorna får, tar vi ställning till då, säger Bertil Almgren.

 

Mer från Nyheter

Artiklar från 15 december 2017

Artiklar från 13 december 2017

Artiklar från 7 december 2017

Artiklar från 6 december 2017

Artiklar från 2 december 2017

Artiklar från 1 december 2017

Artiklar från 30 november 2017

Artiklar från 24 november 2017

Artiklar från 23 november 2017

Artiklar från 21 november 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen