Barnen klippte bandet när ny förskola invigdes

Tillsammans med några av förskolebarnen klippte Elisabeth Westerlund, förskolechef, och Fredrik Stenberg, för- och grundskolenämndens ordförande, bandet vid Moröhöjdens nya förskola. Foto: Skellefteå kommun
Såpbubblemaskinen gjorde stor succé när nya förskolan på Moröhöjden invigdes. Foto: Skellefteå kommun
Förskolebarnen på nya förskolan på Moröhöjden framförde en egen sång om sin förskola vid invigningen. Foto: Skellefteå kommun

Moröhöjdens nya förskola invigdes under fredagen – och skolans barn stod för både skönsång och bandklippning.

Moröhöjdens nya förskola är en förskola med sex avdelningar. Byggnaden är i två plan och innehåller ett tillagningskök. Byggnationen har gått på cirka 40 miljoner kronor.

Verksamheten har varit igång under en tid i byggnaden, men under fredagen invigdes förskolan med pompa och ståt.

Det hölls tal, barnen framförde sin egen sång om förskolan och en såpbubblemaskinen skapade stor uppmärksamhet bland förskolebarnen.

Bandet klipptes av för- och grundskolenämndens ordförande Fredrik Stenberg, förskolechef Elisabeth Westerlund och flera av barnen.

– Att samla sex avdelningars förskoleverksamhet under ett tak är verkligen ett sätt att skapa möjligheter, säger Elisabeth Westerlund i ett pressmeddelande.

– Vår nya lärmiljö är ett stöd i vårt arbete och både barn och pedagoger öser beröm över våra nya lokaler och utemiljön ger ännu fler tillfällen för att utbyta kunskaper om hur vi på bästa sätt kan lägga upp barnens undervisning i förskolan, säger Westerlund.

Taggar:

Mer från Nyheter

Artiklar från 15 december 2017

Artiklar från 13 december 2017

Artiklar från 7 december 2017

Artiklar från 6 december 2017

Artiklar från 2 december 2017

Artiklar från 1 december 2017

Artiklar från 30 november 2017

Artiklar från 24 november 2017

Artiklar från 23 november 2017

Artiklar från 21 november 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen