Skelleftekvinna öppnade brev – fann journaler till fel person

En kvinna i Skellefteå hade ansökt om livränta och när hon i februari fick svar från Försäkringskassan, så innehöll brevet även kontaktuppgifter och journaler till en helt annan person.

Skelleftekvinnan anmälde händelsen till Justitieombudsmannen, JO, med motiveringen ”såna här personliga papper ska inte kunna hamna fel!”.

Nu har Försäkringskassan utrett händelsen och medger att ett fel har begåtts.

Förväxlingen inträffade när Skelleftekvinnans handläggare bad en kollega skriva ut underlaget.

Kollegan skrev samtidigt ut liknande dokument i ett annat ärende och några av dokumenten hamnade då i fel kuvert.

”Försäkringskassan ser mycket allvarligt på det inträffade. Ärendet kommer att föredras för samtliga chefer inom arbetsskadeförsäkringen. Därefter kommer handläggarna att påminnas på arbetsplatsträffar inom samtliga enheter som handlägger arbetsskador om vikten av försiktighet när man postar handlingar”, skriver Försäkringskassans rättschef i sitt yttrande till JO.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen