Skärpt straff för misshandel av barn

Hovrätten skärper straffet för den 51-årige man från Halland som under flera år har återkommande misshandlat sina barn på ett tortyrliknande sätt. Barnen har bland annat blivit slagna med piskor och järnrör. Tingsrätten dömde mannen till fyra års fängelse men Hovrätten skärper straffet till sex år.(TT)

2017-03-29 12:31

Hovrätten skärper straffet för den 51-årige man från Halland som under flera år har återkommande misshandlat sina barn på ett tortyrliknande sätt. Barnen har bland annat blivit slagna med piskor och järnrör.

Tingsrätten dömde mannen till fyra års fängelse men Hovrätten skärper straffet till sex år. Samtidigt fastställer Hovrätten det skadestånd som mannen ska betala: 110 000 kronor var till två av barnen och 35 000 till det tredje. Hustruns skadestånd för ofredande fastställs till 10 000 kronor.

Enligt åtalet handlar det om en lång rad brott mot tre barn och mannens hustru. Han döms för grov misshandel, grov fridskränkning, misshandel, olaga frihetsberövande och ofredande. I ett fall ska ett av barnen fått sina ögon förbundna och blivit inlåst i en garderob efter att ha misshandlats med järn- och plaströr. Brotten har pågått sedan 2010.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!