Se Katten Spiffan försvara sitt revir mot ren i Norra Åbyn

En ensam vit ren har strövat omkring i Norra Åbyn utanför Burträsk under sommaren och hösten. Den 15 augusti besökte den Sylvia Hedenströms stugtomt och fick då stifta bekantskap med katten Spiffan, som tydligt markerade sitt revir. ”Hon har ingen uppfattning om sin storlek”, säger Sylvia.

Hon berättar att renen gått omkring på ängarna och gårdarna i området under sommaren och att den plötsligt hade tagit sig in på hennes stugtomt. Något som fick katten Spiffan att reagera.

– Hon låg på altanen och fick syn på renen. Hon burrade upp sig och trodde väl att hon är en tiger. Hon skulle jaga bort den och renen blev lite rädd till en början. Men sen blev renen nyfiken och närmade sig henne. Då sprang hon iväg och renen följde efter, säger Sylvia.

Spiffan sprang in under uthuset på tomten och stannade där i närmare två timmar. Men katten skulle få sin revansch.

– Renen kom tillbaka en gång till och Spiffan var lika sur på renen då också. Renen lommade fram till henne där hon låg på altanen och då klöste hon den på mulen. Då for den och sen har vi inte sett den mer. Spiffan markerade revir ordentligt, säger Sylvia med ett skratt.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen