SD-timeout efter grova nätskriverier

En SD-politiker i Malmö har gjort grova rasistiska kommentarer på nätet, skriver Sydsvenskan. Politikern har använt ord som "negroider" och "mussar". Nu meddelar partiets Malmö-styrelse att politikern tar timeout.(TT)

2014-08-22 12:28

Efter att Sydsvenskan avslöjat att en SD-politiker i Malmö skrivit grova rasistiska kommentarer på nätet, tar politikern nu timeout. Tidningen refererar ett pressmeddelande från Sverigedemokraterna med beskedet att partiets Malmö-styrelse kommit överens om detta tillsammans med politikern, som inte kommer att delta i valrörelsen. Time-outen gäller tills partiets medlemsutskott utrett saken.

Den förtroendevalda politikern, som också är bland annat partifunktionär, har skrivit under en pseudonym som tidningen kopplat till ett kommentarskonto döpt till personens namn. Personen har använt ord som "mussar" och "negroider" och från detta konto har det även skrivits att det är svårt att förhindra att muslimer ynglar av sig.

Politikern säger till tidningen att det är "möjligt att jag i ett upprört tillstånd uttryckt mig på detta sätt och det beklagar jag".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!