Peter Lindkvist inte längre toppnamn hos SD – nu lämnar han partiet

Markku Abrahamsson toppar Sverigedemokraternas kommunlista i Skellefteå. Foto: Arkivbild.

Sverigedemokraterna Skellefteåregionen, som representerar Skellefteå, Norsjö och Robertsfors kommun, höll på lördagen årsmöte och då fastställdes även valsedlarna till höstens kommunval.

Företagaren Markku Abrahamsson toppar listan för Skellefteå kommun och han åtföljs av Gun-Britt Holmlund, Marcus Sehlstedt, Patrick Westermark och Magnus Bergmark.

– Jag känner mig både stolt och ödmjuk. Får jag väljarnas stöd kommer jag att arbeta för en större ansvarskänsla med de kommunala skattemedlen, säger Markku Abrahamsson i ett pressmeddelande.

Att Markku Abrahamsson är nytt toppnamn innebär att gruppledaren Peter Lindkvist inte får förnyat förtroende av partiet.

– De som sitter i valberedningen anser tydligen inte att jag ska vara kvar, säger Peter Lindkvist.

Hur känns det?

– Jag tycker det är lite irriterande för jag tycker att jag har lagt ner mycket tid och intresse på det här. Det är lite märkligt att de inte vill ha kvar politikerna.

Hur tycker du det har varit den här mandatperioden?

– Med tanke på att man är ny i politiken så har jag lagt ner mycket tid och intresse. Och jag har haft mycket stöd av folk på gatan, det har man märkt, men tyvärr har jag haft distriktet emot mig.

Vid årsmötet omvaldes Roland Östlund som ordförande och för första gången kommer det till det kommande valet finnas valbara SD-kandidater i Robertsfors.

Där toppas valsedeln av Lars-Erik Nygren före Melker Gustavsson.

Uppdatering, söndag 12.50:

Peter Lindkvist meddelar att han i dag lämnar Sverigedemokraterna.

Bakgrunden är det bristande stödet och att han känt sig motarbetad.

”Jag sitter kvar i fullmäktige och landstinget som fri politiker och ska bevaka frågorna som vanligt, men utan SD” skriver han i ett mejl till Norran.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Artiklar från 19 februari 2018

Artiklar från 18 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen