Sakine Madon lämnar Norran efter tre år

Notera att denna artikel är från 2016

Sakine Madon spenderade tre år som politisk redaktör på Norran, men nu står nya äventyr för dörren när hon börjar på Vestmanlands Läns Tidning, VLT.

– Det är med blandade känslor jag lämnar Skellefteå som stad och Norran som arbetsgivare. Jag har blivit enormt väl mottagen av hela staden, så det är klart att det känns rätt tungt att lämna, säger Sakine Madon och fortsätter.

– Samtidigt är det en ny och spännande utmaning som väntar. Att komma in med nya ögon och vinklar på en ny ort tror jag kan vara nyttigt, det kommer bli en spännande utmaning, säger hon.

Tuff familjesituation

Med två barn, den äldre två år gammal, den yngre blott fem månader, har det varit tungt att ha familjen på annan ort.

– Det har varit väldigt jobbigt att inte kunnat vara på plats så mycket som jag önskat. Jag har alltid sagt att lokaljournalistik måste vara på plats, att jag då suttit i Stockholm periodvis har inte känns riktigt rätt, säger Sakine Madon.

Sakine har varit mammaledig sedan i oktober och tillträder sin tjänst på VLT den första september.

– Jag kan verkligen bara hoppas att jag får samma mottagande där som på Norran och i Skellefteå. Västerbotten har en speciell plats i mitt hjärta, jag har utvecklats väldigt mycket under min tid där. Allt från att lära mig hockeyregler till lokalhistoria om hur det var när ryssen kom, säger hon.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen