Såg björn nära olycksplatsen: ”Lite björnfrossa fick man”

Simon Renman var på väg hem från jobbet i Skellefteå när han strax före klockan 20.30 fick se något oväntat vid viltstängslet i höjd med Björkhammar på tisdagskvällen. Det var en björn.

– Jag bor i Björkhammar, men var på väg till Byske och när jag körde förbi Björkhammar tittade jag mig omkring i vanlig ordning och då såg jag en björn just vid viltstängslet som stod där och rafsade. Jag hann glimta den några korta sekunder bara, säger Simon Renman.

Han fortsatte till Byske för ett snabbt ärende och när han sedan kom tillbaka till Björkhammar var björnen borta. Istället såg han nu en lastbil ligga på E4 i samma område.

– Jag vet inte, men förmodligen hade lastbilschauffören också sett björnen, det var nästan exakt på samma ställe.

Simon Renman bestämde sig för att ta en skogsbilväg för att komma till platsen där han hade sett björnen.

– Det var fränt, lite björnfrossa fick man, speciellt när man var på plats och skulle ta kort av björnspåren. Det var fort ut och fort in i bilen.

Det var andra gången i livet som Simon Renman såg en björn i det fria, men första gången som han såg den på hemmaplan.

– Det var som spännande. Efteråt ringde jag till grannarna och bad dem ta in hästarna.

Uppdatering 07.42:

Lastbilschauffören som välte vid Björkhammar ska ha väjt för ett djur, vilket orsakade olyckan. Det är dock osäkert om det var björnen.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen