Robertsfors kommun och polisen går ut med löften till medborgarna

Robertsfors kommun och polisen har tillsammans gått ut med tio medborgarlöften till medborgarna.

Syftet med löftena är att göra kommunen till en tryggare och säkrare plats att leva och verka i. Det beslutades under kommunstyrelsens sammanträde den 6 februari.

Bland annat lovar polisen att lagföra minst fem personer under 25 år för narkotikabrott. Personerna ska tidigare inte varit kända för polisen. De ska också genomföra minst en trafikkontroll i veckan.

Kommunen lovar bland annat att ordna fältpersonal, avsätta pengar för drogfria arrangemang, driva Tobaksfri Duo och ta bort klotter så snart som möjligt.

Tillsammans ska de sprida kunskap om hur man upptäcker våld i nära relation och verka för att fler medborgare ska engagera sig genom grannsamverkan.

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen