Renoveringen av Lejonströmsbron är försenad

Arkivbild: Leif Andersson.

Bron har varit stängd sedan den 8 augusti och nu står det klart att arbetet är försenat igen.

Det senaste budet var att arbetet skulle vara klart den 1 december. Nu meddelar kommunen att Lejonströmsbron kommer att öppnas tillfälligt den 1 december, men att renoveringen återupptas igen den 8 januari.

Anledningen till förseningen är att den blöta hösten har gjort att man inte har kunnat ta ut virket från skogen när man har velat göra det. Nu är virket levererat, men det återstår att såga, torka och tryckimpregnera.

Från den 1 december till den 7 januari blir bron tillfälligt öppen för att underlätta den ökade trafiken under julen. Det blir en provisorisk brofarbana.

”Under den tiden kommer framkomligheten vara begränsad med nedsatt hastighet och höjda krav på hänsyn till gående och cyklister”, skriver kommunen i en kommentar.

Arbetet återupptas som sagt den 8 januari, men hur länge arbetet kommer att ta kan kommunen inte uppskatta just nu.

 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen