Regn och åska när värmen trycks bort

Under midsommardagen var det södra Sverige som fick sig en släng av blixtar och dunder. På söndagen drar ovädret norrut, och SMHI varnar för både kraftigt regn och åska i Svealand och Götaland. Åskrisken gäller framför allt Skaraborg, norra Småland och Östergötland.(TT)

2016-06-26 12:09

Under midsommardagen var det södra Sverige som fick sig en släng av blixtar och dunder. På söndagen drar ovädret norrut, och SMHI varnar för både kraftigt regn och åska i Svealand och Götaland.

Åskrisken gäller framför allt Skaraborg, norra Småland och Östergötland. Regnet ser ut att slå mot stora delar av Svealand och nordvästra Götaland.

- Det kan bli lite besvärligt väderläge i dag, speciellt i stora delar av Svealand undantaget Dalarna, säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI.

Bäst väder i dag, om man föredrar sol framför regn, ser stora delar av Norrland ut att få. Det väntas bli både en hel del blåa skyar och varmt väder, på sina håll upp till 25 grader. I kväll väntas dock regnet nå även sydligaste Norrland.

- Och sedan kommer vi in i en ostadigare period. För de som har semester kommer det fortsatt att bli sol periodvis, men också lite nederbörd och svalare luftmassa. De riktigt höga temperaturerna, som vi hade i helgen, kommer att pressa bort österut, säger Alexandra Ohlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!