Polisen söker föremål längs kusten

Dansk polis har begärt förstärkning i sökandet efter den försvunna svenska journalisten. Under lördagen har sökinsatsen utökats med personal från Sjöpolisen från Stockholm och Sjöräddningssällskapet, skriver Sydsvenskan. Den skånska kustremsan har genomsökts med båt och helikopter.(TT)

2017-08-20 17:50

Polisen kommer att fortsätta sökandet längs med Skånes sydkust, efter analyser som visat hur strömmarna gått sedan händelsen.

- Det kan vara föremål eller annat som är intressant för utredningen som flyter i land längs vår sida av sundet, säger Jimmy Modin vid polisregion Syd.

I lördags letade polisen med båt och helikopter och sökandet återupptogs på söndagsmorgonen.

Länge försvunnenKim Wall är försvunnen sedan i torsdags kväll förra veckan. Då sågs hon ombord på den nu häktade Peter Madsens privatbyggda ubåt när den lämnade hamnen på Refshaleøen i Köpenhamn.

Ubåten upptäcktes dagen efter i Kögebukten. Där sjönk farkosten och Madsen räddades av en privatbåt.

Helsingør Dagblad har intervjuat de personer som undsatte Madsen. Vännerna var ute och fiskade när ubåten Nautilus siktades. De satte kurs mot den och larmade polis. Men när de närmade sig ubåten kom Madsen upp ur Nautilus torn. En av männen ropade och frågade om Madsen var okej.

- Ja, men kan ni vara snälla och ligga kvar en stund, för jag ska ner och försöka fixa något som kan vara lite farligt, svarade han enligt intervjun.

Nautilus sjönkMadsen försvann ned i ubåten men det gick inte mer än en minut innan han kom upp igen och signalerade att de kunde komma närmare. Därefter gick det snabbt och Nautilus sjönk. Fritidsfiskarna slängde ett rep i vattnet och lyckades få upp honom.

Han förklarade att han förgäves försökt att reparera ventilen till ubåtens ballasttank, men att ett handtag gått sönder.

Sedan förra lördagen är Madsen häktad misstänkt för att ha orsakat Walls död.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!