Överlevde 16 000 volt starkström

I början av juli fick Adrian Johanńsson 16 000 volt starkström genom kroppen när han klättrade på en stolpe vid järnvägen i Örnsköldsvik. Han trillade brinnande ner på rälsen fem meter ner men överlevde som ett mirakel. - Jag förstår inte hur det kan ha gått så bra, ingen förstår.(TT)

2017-08-08 04:43

I början av juli fick Adrian Johanńsson 16 000 volt starkström genom kroppen när han klättrade på en stolpe vid järnvägen i Örnsköldsvik.

Han trillade brinnande ner på rälsen fem meter ner men överlevde som ett mirakel.

- Jag förstår inte hur det kan ha gått så bra, ingen förstår. I ett vägguttag är det 220 volt och det dör folk av. Läkarna är helt chockade, de har aldrig sett något liknande. Mina kompisar säger: "Är du Stålmannen eller? säger 20-åringen till Sundsvalls Tidning.

Enligt Adrians läkare dör sju av tio av en sådan olycka, övriga får i regel amputera armar eller ben, men Adrian kom undan med några ärr på överkroppen.

- Det var den dummaste idé vi någonsin har fått. Jag känner mig dum som gjorde det, att jag inte såg det som en farlig grej, säger Adrian Johanńsson till Sundsvalls Tidning.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!