Ny älgfamilj uppehåller sig på Morö Backe – polisen: ”Det är helt galet”

Foto: Sara Bergman (läsarbild)

För några dagar sedan avlivades den älgko och två kalvar som uppehållit sig på Morö Backe och skrämt boende. Nu har ytterligare tre älgar kommit till området, en älgko med två kalvar.

Flera läsare har hört av sig till Norran om nya möten med älgar på Morö Backe.

– Det är helt galet, men det är en ny älgko med två kalvar som har kommit dit. Det verkar vara nåt som drar till sig älgarna där, säger Joacim Lundqvist vid polisen i Umeå till Norran.

Han har inte någon uppfattning om de nya älgarna har betett sig aggressivt, men han säger att jägare i första hand kommer att försöka skrämma bort dem.

– Så vi får se om det lyckas den här gången och om det händer något under helgen.

Han berättar att älgkon i den förra älgfamiljen som avlivades hade en skada i höger baklår.

– Det saknades mycket av en muskel så hon verkar ha varit med om en trafikolycka tidigare. Hon kan ha varit aggressiv eftersom hon hade ont, säger Joacim Lundqvist.

 

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen