Nu kan du inte ta genvägen längre

Den nya ”genvägen” mellan Lakkapää och brandstationen ska asfalteras. Från den 5 augusti är den avstängd. Samtidigt funderar Trafikverket och Skellefteå kommun på fler lösningar för trafiksituationen på Solbackens handelsområde.

Konsulter. ”Vi ska ta konsulter till hjälp på olika håll”, säger Lars Hedqvist, planeringschef.

Konsulter. ”Vi ska ta konsulter till hjälp på olika håll”, säger Lars Hedqvist, planeringschef.

Foto: Konsulter. ”Vi ska ta konsulter till hjälp på olika håll”, säger Lars Hedqvist, planeringschef.

Not Found2014-08-04 07:00

"Genvägen" blir en förlängning av Nöppelbergsvägen och kommer också att ta det namnet. Mellan 4 juli till 4 augusti har den varit en knölig grusväg och öppen för trafik. Nu ska den asfalteras, få kantsten och en gång- och cykelbana ska byggas.

– Förmodligen är vägen avstängd augusti ut. Eventuellt en bit in i september, meddelar Skellefteå kommuns trafikingenjör Elin Blom.

Den nya vägen kommer att bli en avlastning för trafiksituationen på Solbackens handelområde. Men fler åtgärder diskuteras. I juni hade kommunen möte med Trafikverket, butiksägare och fastighetsägare i området.

– Vi diskuterade vilka alternativ som finns. Vi ska ta konsulter till hjälp på olika håll och fundera över vilka åtgärder som behövs och vad de kostar, säger Lars Hedqvist, planeringschef på Skellefteå kommun.

Han är övertygad om att det krävs flera åtgärder i en kombination för att det ska fungera. Förbättrar man bara inne på själva Solbackenområdet så flyttas bara problemen upp på E4, menar han.

Några exempel på åtgärder som diskuteras:

 Rondeller vid de båda ”ramperna” från E4 och in på handelsområdet.

 Rondell istället för trafikljus i korsningen utanför brandstationen vid E4 och Östra leden.

 Alternativ till ovan är ett extra körfält på E4 i norrgående riktning.

 Rondell precis utanför Ica Maxi.

– Frågan är vilka vi bör satsa på. Ju bättre åtgärderna är desto dyrare blir de. Och sedan har vi spöket att allt kostar pengar. Och ingen av parterna tycker sig ha pengar, säger Lars Hedqvist.

I oktober tror han att det kan finnas ett färdigt förslag.

undefined
Konsulter. ”Vi ska ta konsulter till hjälp på olika håll”, säger Lars Hedqvist, planeringschef.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om