Nära 800 båtflyktingar räddade

Det senaste dygnet har nära 800 flyktingar räddats ur Medelhavet, uppger italienska och libyska myndigheter på lördagen. Det finns ännu inga uppgifter om deras nationalitet.(TT)

2014-11-22 22:34

Det senaste dygnet har nära 800 flyktingar räddats ur Medelhavet, uppger italienska och libyska myndigheter på lördagen.

520 migranter räddades ur fem olika båtar nära den libyska kusten av den italienska kustbevakningen. Kommunikationscentralen i Rom hade snappat upp nödsamtal från passagerare på den sjunkande båten och kustbevakningen kunde ta sig till de nödställda och rädda dem. Det finns ännu inga uppgifter om deras nationalitet.

Libyska marinen meddelade att den i sin tur räddat 105 flyktingar sedan migranternas båt gått sönder i vattnen 50 kilometer öster om Tripoli.

Fyktingrutten över Medelhavet från Libyen till Italien är den största till Europa. De flesta flyktingarna kommer från Syrien, de palestinska områdena, Eritrea, Sudan och Somalia.

Enbart till Italien hade det i år, till och med slutet av oktober, kommit cirka 154 000 båtflyktingar. Omkring 3 200 har konstaterats döda/saknade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!