Mordmisstänkt ”hammarkvinna” häktad

En 47-årig kvinna har häktats av Varbergs tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mordet på en kvinna i 75-årsåldern. Polisens arbetshypotes är att den äldre kvinnan mördades i söndags förmiddag några timmar innan den misstänkta kvinnan, beväpnad med en hammare, hamnade i bråk med andra bilister.(TT)

2017-02-03 14:16

En 47-årig kvinna har häktats av Varbergs tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mordet på en kvinna i 75-årsåldern.

Polisens arbetshypotes är att den äldre kvinnan mördades i söndags förmiddag några timmar innan den misstänkta kvinnan, beväpnad med en hammare, hamnade i bråk med andra bilister. Kvinnan omhändertogs sedan hon börjat gå längs E6 söder om Göteborg och fördes till sjukhus för psykiatrisk vård.

Under häktningsförhandlingen fanns 47-åringen med på videolänk. Enligt hennes försvarare, advokat Jan Breikss medger man häktning men hans klient kan varken förneka eller erkänna brottet, uppger P4 Halland.

Enligt åklagaren har det gjorts vissa iakttagelser och fynd som knyter den 47-åriga kvinnan till brottsplatsen. Den misstänkta kvinnans bil har, enligt polisen, setts i området där den mördade kvinnan påträffades.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!