Moder vill till Boliden – befinner sig på hemlig plats

Notera att denna artikel är från 2015
Familjen överlycklig. Muhamed Redwan från Syrien har precis avslutat ett samtal med Muthannas familj i Irak. "Nu ska den stora familjen ställa till med fest för att fira". Shaker Zadi från Irak är också nöjd och glad över frisläppandet. Foto: Ulf Johansson.

Trots den tumultartade helgen, där han på felaktiga grunder utmålades som misstänkt terrorist, mår Moder Mothanna Magid bra. Det meddelar vännen Muhammed Redwan, som varit i kontakt med honom efter frisläppandet.

Obs! Viktigt att påpeka att åklagaren alltså släppte Moder Mothanna Magid på fri fot och att polisen inte längre har några misstankar om brott.

Muhamed Redwan är den granne och vän till Moder som har hållit ständig kontakt med Moders föräldrar för att uppdatera dem om det svåra läget. 

– De ringer till mig och gråter en gång i halvtimmen. En gammal man och gammal kvinna. Det är mycket svårt att höra, sa han på fredagskvällen till Norran. 

Muhammed var därför en av de första personerna som fick tala med Moder efter frisläppandet, och meddelar att han mår bra med tanke på omständigheterna.

– Han mår bra, han äter bra, han är glad och skojar litegrann, säger han på måndagen.

Tas om hand

Moder befinner sig fortfarande på hemlig plats.

– Han är fortfarande ”under kontroll”, så att säga. Han är någonstans på ett privat ställe och kan inte säga så mycket. Men folk tar hand om honom.

Han är, enligt vännen, tacksam över allt stöd.

– Alla kan sitta misstänkta, och polisen gjorde sitt arbete. Han vill gärna komma tillbaka hit till Boliden. 

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen