Moder utsatt för påhopp efter skadeståndsansökan

Notera att denna artikel är från 2016

Sedan nyheten om att Moder Mothanna Magid kräver skadestånd efter att ha blivit felaktigt utpekad som terrorist har han utsatts för ett flertal påhopp i sociala medier. Det rapporterar P4 Västerbotten.

Moder Mothanna Magid greps den 19 november förra året misstänkt för förberedelse till terrorbrott. Men han befanns snart oskyldig och friades från alla misstankar. I går avslöjade Aftonbladet att Magid nu kräver svenska staten på en miljon kronor i ersättning: ”Det har varit jobbigt för honom”, sa hans advokat Peter Ataseven till tidningen.

Läs också: Magid till Norran: Det som hänt mig har försatt mig i fara”

Efter nyheten har Magid utsatts för ett flertal påhopp i sociala medier, rapporterar P4 Västerbottensnytt. Han ska bland annat ha uppmanats att åka hem till sitt eget land. Men Magid får även uppmuntrande ord på sociala medier: ””Helt riktigt, han borde ha rätt till mer än så, kramar” skriver en på facebook enligt P4.

För tidningen Resumé berättar Magid om eventuella åtgärder mot medierna och om hur han hela tiden tvingas vara rädd.

Läs också: Moder Mothanna Magid kräver svenska staten på en miljon kronor

– Ingen skulle gilla att bli uthängd på det sättet, att du är en flykting och terrorist. Jag är chockad över vad som hände. Med namnet och bilden, alla visste vem jag var, alla kände igen mig. Tidningarna och tv pratade om mig. Det som hände mig är inte lätt, säger 22-åringen till Resumé.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen