Misstänkt våldtäkt efter svarttaxifärd

Polisen utreder en misstänkt våldtäkt i Järfälla, nordväst om Stockholm. Två kvinnor uppger att de blivit utsatta för en gruppvåldtäkt av en svarttaxichaufför och ytterligare en person. Händelsen ska ha inträffat på Barkarbyfältet i Järfälla, dit polisen larmades vid klockan 04 natten mot lördag.(TT)

2017-02-25 19:45

Polisen larmades vid 04-tiden natten mot lördag till Barkarbyfältet i Järfälla, nordväst om Stockholm. De två kvinnorna uppgav att de hade tagit en svarttaxi från en restaurang i norra Stockholm. Men chauffören och en annan person i bilen förde dem i stället till fältet, där våldtäkten ska ha begåtts.

- De kördes till en helt annan plats än den de hade önskat. De blev utsatta för en grov våldtäkt, det är det scenariot vi arbetar med i nuläget. En person har gripits, men har efter förhör släppts. Men han är inte helt avförd från utredningen, säger Carina Skagerlind, pressinformatör vid Polisen i Stockholm.

Till sjukhusKvinnorna fördes direkt från platsen till sjukhus.

- Självklart så mår man inte bra efter att sådant här händer. De fördes till sjukhus för att göra de kontroller som behöver göras vid sådana här tillfällen, säger Carina Skagerlind.

Polisen höll ett område bakom Ikea Barkarby avspärrat fram till klockan 15 på lördagen för en teknisk undersökning. Utredningen fortsätter nu.

- Vi ber om fler vittnesuppgifter. Har man sett något runt fältet så bör man höra av sig. Vi kommer prata med vittnen, vi letar efter om det finns möjligt filmmaterial från övervakningskameror i området och gör spårsök, säger Carina Skagerlind.

Andra våldtäkterPlatsen för de misstänkta våldtäkterna ligger bara några kilometer från elljusspåret i Veddesta, där en flicka anmälde en misstänkt våldtäkt för två veckor sedan. Fyra dagar senare anmälde en kvinna att hon hade blivit utsatt för ett våldtäktsförsök av två män på en plats i närheten.

- Det här fallet liknar inte de andra. De här kvinnorna har ju åkt från en annan plats än Barkarby. Så jag vill inte spekulera i det, men man kan inte utesluta ett samband. Vi kommer titta på det här fallet enskilt men också titta på eventuella samband, säger Carina Skagerlind.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!