Misstänkt dubbelmördare ville döda elever

Den 20-årige man som är åtalad för ett dubbelmord i Hudiksvall arbetade som lärarvikarie vid en skola i Hälsingland. I samtal med läkare har han berättat att han funderat på att döda elever, men avstod eftersom han inte ville åka fast.(TT)

2017-04-25 21:28

Den 20-årige man som är åtalad för ett dubbelmord i Hudiksvall arbetade som lärarvikarie vid en skola i Hälsingland. I samtal med läkare har han berättat att han funderat på att döda elever, men avstod eftersom han inte ville åka fast.

Det framgår i förhör som hållits med 20-åringen under rättegången och som nu blivit offentliga, rapporterar SVT Nyheter Gävleborg.

Region Gävleborg säger till SVT att möjligheten att informera polisen eller arbetsgivare när en patient uttrycker tankar om att skada andra människor begränsas av patientsekretessen.

Rättegången mot mannen hålls bakom stängda dörrar, med hänvisning till hans låga ålder. Det beslutet har fått kritik från ansvariga utgivare för flera lokala medier, som framhåller den demokratiska rättigheten till insyn i rättsväsendet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!