Miss i kommunikationen om p-passen: ”Samma regler som tidigare”

Peter Marklunds p-pass. Foto: Lina Andersson

Efter ett fel på kommunens hemsida reder Katarina Bergsten ut vad som verkligen gäller kring de analoga p-passen som slutade säljas i lördags.

Förra fredagen hörde Skelleftebon Peter Marklund av sig och var upprörd. Tidigare när han hade köpt det analoga p-passet hade han kunnat få det stämplat i början av nästkommande månad om han köpt det i slutet av en månad och därmed fått det att gälla tolv månader.

Läs mer: Sista dagen att köpa analoga p-passet: ”Så förbannad att jag höll på att explodera”

Nu fick han höra att det inte gick att stämpla det i maj när han ville köpa det i fredags, den 28 april. Han var upprörd för att han skulle få betala för 12 månader, men bara kunde utnyttja passet i 11 månader. Han gick därifrån utan att köpa det.

Nu säger han att det står på kommunens hemsida att p-passen blir ogiltiga från och med den 1 maj och att p-passet, som hans fru till slut köpte i lördags, därför borde kunna få gälla fram tills dess.

– Hon som tog emot mig i kundtjänst förra veckan ska ha en eloge. Hon tyckte också att det kändes fel och försökte hjälpa mig att få tag i någon jag kunde prata med, men det gick inte, säger han.

Katarina Bergsten, informatör vid samhällsbyggnad vid Skellefteå kommun, säger att det har blivit en miss och att hon har skrivit fel datum på kommunens hemsida.

– Jag tänkte fel, men passet gäller ju till sista mars, så det blir ogiltigt den 1 april. Det är samma regler sedan tidigare, att passet gäller inköpsmånaden samt elva månader framåt.

Informationen om den 1 maj kommer att ändras på hemsidan.

Katarina Bergsten säger att kundtjänst tidigare varit generösa när de har stämplat passet nästkommande månad om det bara varit några dagar kvar.

– Men eftersom det ska fasas ut så kör vi inte med det nu, säger hon.

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Artiklar från 19 januari 2018

Artiklar från 18 januari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen