Marinas restaurang i Uttersjöbäcken kan läggas ned

Marina Barkanowits har drivit restaurangen framgångsrikt i snart fem år. Foto: Ulrika Andersson/Arkivbild

Restaurangen Marinas i Uttersjöbäcken kan komma att läggas ned. ”Det har varit jättekul, men det är tufft att vara egenföretagare”, säger Marina Barkanowitz.

I snart fem år har Marina Barkanowitz drivit restaurangen Marinas i den tidigare skolan i Uttersjöbäcken. Med sitt läge som ensamt matställe på flera mil och omkring 30 000 turister som passerar årligen på väg mot Bjuröklubb har restaurangen på många sätt varit en framgångssaga.

– Många var skeptiska innan jag startade, men det har både varit jättekul och väldigt uppskattat att det funnits en restaurang där, säger Marina.

Nu har hon lagt ut lokalen till försäljning. Om någon intressent dyker upp kommer hon även att avveckla restaurangverksamheten, men till dess rullar det på som vanligt.

– Vi är på väg hem från Harads nu för att vi ska ha påskbuffé i helgen, säger Marina från passagerarsätet i bilen.

I den dagliga verksamheten har Marina i huvudsak gjort allting själv. Arbetsbelastningen är en starkt bidragande orsak till varför hon väljer att sälja.

– Det är tufft att vara egenföretagare och inte lätt att anställa folk. Det är en stor kostnad för ett litet företag. Både jag och min sambo har också andra jobb, säger hon.

Hon hoppas att lokalen även i framtiden ska användas till något som blåser liv i bygden.

Det vore trevligt med en liknande verksamhet. Alternativt kan det kanske användas som ett familjehem, asylboende eller något liknande, säger Marina.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen