Man föll i rulltrappan på CK – avled

Notera att denna artikel är från 2016
Foto: Torbjörn Enmark
Olyckan inträffade på Citykompaniet på fredagen.

Vid lunchtid fredag föll en man i rulltrappan på CK i centrala Skellefteå. Han fördes med ambulans till Skellefteå lasarett.

Larmet inkom till SOS vid strax före 12.30 på fredagen. Mannen ska av oklar anledning ha trillat illa i rulltrappan och ådragit sig ett flertal skador.

Han var medvetslös då ambulanspersonal anlände.

– Exakt hur olyckan gått till eller vad som orsakat fallet vet vi inte, säger ambulanspersonal som var på platsen.

Mannen fördes med ambulans till Skellefteå lasarett.

Uppdatering 15.45:

Enligt flera vittnen på plats befann sig mannen i den övre rulltrappan som går från övervåningen till entréplan. Han ska ha fallit över räcket och ned på rulltrappan som går från bottenvåningen och upp mot Apotekets entré.

– Det var ett ordentligt fall på flera meter, och vid nedslaget träffade han även en kvinna som stod på den nedre rulltrappan, hon såg också ut att ha skadats, säger ett vittne till Norran.

Mannen ska enligt henne ha varit ensam just där han stod.

– Han blev inte knuffad, man funderar naturligtvis på om det handlar om ett sjukdomsfall. Men det som oroar mig är att räckena inte är särskilt höga, ska man verkligen kunna falla över dem, frågar hon sig.

Även kvinnan som skadades i fallet ska enligt flera vittnen ha förts till sjukhus. Hon ska emellertid ha varit vid medvetande.

Skadeläget för de inblandade är oklart.

Uppdatering, 21.10:

Västerbottens läns landsting meddelar i en patientskaderapport att mannen, i åldern 55–60 år gammal, har avlidit. Det är oklart om mannen dog av skadorna han ådrog sig av fallet eller om det rörde sig om ett eventuellt sjukdomsfall.

Taggar:

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen