Ljusfenomen förbryllade i morse: ”En kraftigare version av stjärnfall”

Strax efter klockan sju på tisdagsmorgonen riktades många nyfikna blickar mot ett ljusfenomen som syntes på himlen.

Det starka ljusskenet, som bara varade någon enstaka sekund, uppmärksammades på flera håll i norra Västerbotten och södra Norrbotten.

En  person boende norr om Skellefteå har mejlat Norran och skriver så här. ”Helt plötsligt ser vi ett starkt ljus lysa upp hela himlen i 2 sekunder kanske. Jag kollade upp och såg att det lyste bakom oss.”

Även utanför Lövånger uppmärksammandes ljusskenet och Daniel Kastinen, doktorand i rymdfysik, säger till P4 Norrbotten att det nog var frågan om en bolid.

– Utifrån beskrivningarna låter det som att det var en bolid. De är en kraftigare version av stjärnfall, med stenar som nästan är en meter i storlek. De blir väldigt synliga och kan ses på flera hundra kilometers radie, säger Daniel Kastinen.

Lyckades du fånga det kortvariga ljusskenet på bild? Skicka in den till Norran!

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Artiklar från 19 februari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen