Statlig myndighet etableras i Skellefteå

Norran sände direkt från pressträffen på Nordanå där Ardalan Shekarabis presenterade att myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd ska omlokaliseras till Skellefteå.

Civilminister Ardalan Shekarabis pressekreterare Isabelle Ekvall utlovade på onsdagsförmiddagen en stor nyhet för Skellefteå kommun.

På presskonferensen på Nordanå på eftermiddagen berättar civilministern att myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd ska omlokaliseras från Stockholm till Skellefteå.

– I Skellefteå finns goda förutsättningar för kompetensförsörjningen och behöver vi förstärka den statliga närvaron här. Det här är en nödvändighet för staten Sverige och för sammanhållningen i vårt land. Vi har en obalans i Sverige i dag. Det finns idag tre statliga myndigheter med säte i Västerbotten och 128 med säte i Stockholm, säger Ardalan Shekarabi.

Hur många jobbtillfällen handlar det om?

– Etableringen omfattar för närvarande 15 tjänster. Men det är inte uteslutet att myndigheten kommer att växa.

De 15 som idag arbetar på myndigheten i Stockholm kommer att erbjudas tjänsterna i Skellefteå. Tackar de nej, så blir det ett standardförfarande med nyrekryteringar.

– Det är otroligt viktigt att vi får en myndighet som etablerar sig i kommunen och vi är otroligt glada att vi får det här tillfället och förtroendet att förverkliga en myndighet här i Skellefteå, säger kommunalrådet Lorents Burman.

Myndigheten och all dess verksamhet flyttas från Stockholm. Flytten ska vara klar och på plats i Skellefteå i september nästa år.

Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd arbetar för att barn ska få en trygg uppväxt och bra relationer till sina föräldrar.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen