Liberalerna: Gör Skellefteå tryggare med vakter

I väntan på fler poliser vill Liberalerna i Skellefteå sätta in trygghetsvakter, likt en satsning i bland annat Landskrona. Deras uppgift skulle bli att skapa trygghet på platser där människor rör sig.

Partiet hänvisar till trygghetsundersökningar gjorda av Brottsförebyggande rådet, som visar att otryggheten i landet ökat.

Nu saknas alltför mycket resurser inom polisen. Då läggs det förebyggande arbetet åt sidan och den viktiga trygghetsskapande synligheten prioriteras bort”, skriver partiet i en motion till kommunfullmäktige.

Enligt Liberalerna har brottslighet och vandalisering minskat betydligt i områden i Landskrona där trygghetsvakter är aktiva. 

De skulle vara aktiva under de tider och i de stadsdelar/områden där otryggheten är som störst. 

– Frihet är att vara trygg där du bor. Den friheten måste försvararas, säger Andreas Westerberg (L) i ett pressmeddelande. 

Taggar:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen