L och M i Västerbotten avslöjar vilka som kandiderar till riksdagen

Andreas Westerberg (L) och Andreas Löwenhöök (M), båda toppolitiker i Skellefteå, kandiderar till riksdagen. Foto: Arkivbild

Liberalerna och Moderaterna har fastställt sina riksdagsvalsedlar inför nästa års val.

Moderaternas nomineringsprocess har pågått sedan i maj 2016. Första namn blir Edward Riedl, Umeå, och Skellefteå kommuns oppositionsråd Andreas Löwenhöök får tredjeplatsen.

Även Victoria Söderberg, Robertsfors, och Johan Söderberg, Skellefteå, hamnar högt på listan.

Hos Liberalerna blir det Ulrica Westerlund, Umeå, som toppar listan. Andreas Westerberg, Liberalernas gruppledare i Skellefteå, står som andranamn.

– Det är dags att släppa loss den kreativitet som finns i Västerbotten. Vi ska visa Stockholm och övriga Sverige vad vi kan bidra med. Ingen kommer belöna oss Västerbottningar om vi står och väntar på allmosor. Frihet handlar om att ta initiativ, det vill vi försvara, säger han i ett pressmeddelande.

Se de fullständiga listorna nedan:

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen