Pengar till äventyrsbad kan komma 2019

Så här har utbyggnaden på Eddahallen föreslagits. Inget är dock bestämt. Foto: Skellefteå kommun.

Äventyrsbad stod på många lappar när ungdomsfullmäktige hölls. Nu finns chans att det kan bönhöras, genom utbyggnad av Eddahallen.

35 förslag från ungdomsfullmäktige i Skellefteå handlade om fritidsfrågor och nämnden tog ställning till 15 av dem vid torsdagens möte.

Flera handlade om äventyrsbad, antingen i ett helt nytt badhus i staden eller en utbyggnad av Eddahallen.

I svaret säger fritidsnämnden att de redan 2013 äskade pengar till utbyggnad och fortfarande hoppas.

Tillbaka i planen

– Nyligen har ju förslaget till investeringsbudget presenterats, och där är äventyrsbadet med. Det är vi mycket glada för, i fjol var det borttaget från långtidsplanen, säger fritidschef Leif Gustafsson.

– Så nu vågar vi hoppas, även om vi inte ska ropa hej förrän pengarna verkligen är beslutade, tillägger nämndens ordförande Daniel Ådin (S).

38,7 miljoner föreslås år 2019.

Banor utomhus

– Tanken är en utbyggnad av Eddahallen med ett torn där man går upp till de olika rutschbanorna. Sedan är banorna utomhus, säger Leif Gustafsson och visar en bild.

”Landar” efter rutschturen gör man i det befintliga badhuset.

Utbyggnaden är tänkt i närheten av familjebadet.

Ett förslag om att bygga en tävlings- och träningsbassäng i Skelleftehamn och bygga bort den stora bassängen i Eddahallen till förmån för äventyrsbad avfärdas med att Skelleftehamn ska ha en satsning på 70 miljoner, och man ska försöka följa de önskemål som varit i medborgardialogen.

Inget kommunalt laserdome

Några motionärer vill att det ordnas fler aktiviteter och ger exempel. Svaret är att laserdome, paintball och trampolincenter bör ordnas av privata aktörer.

När det gäller fester kan man aktivera sig på ungdomens hus och göra ett projekt.

Ett förslag om könsneutrala omklädningsrum anses bifallet, eftersom man redan jobbar med det för badhusens och idrottshallarnas del.

Fritidsgård för skate

Förslaget om ännu en fritidsgård i stan för äldre ungdomar (utöver femtioettan) föll inte i god jord. Däremot påpekas att en skatelokal är på gång i Lejonströmsskolan och där blir det även en ny fritidsgård för den som bor väst på stan.

– Sedan vi lade ner Skrubben har vi inte haft någon fritidsgård där. Men för några år sedan kom förslaget från ungdomsfullmäktige om en tillfällig fritidsgård på Brännanskolan. Det har vi nu, och den är välbesökt. Dessa ungdomar är nu bollplank för hur vi ska ordna det på Lejonströmsskolan, säger Leif Gustafsson.

Tips på aktiviteter

En ungdom vill ha en sajt där man kan anslå alla arrangemang som finns för ungdomar. Frågan bollas till kommunledningskontoret.

Gör en enkät bland ungdomar om vad de har för fritidssysselsättning och vad de önskar mera. Det förslaget tog politikerna till sig.

Fler förslag: Här är förslagen om vägar mm som kom till tekniska nämnden. 

Ännu mer: Här är förslagen om skolmat och lokaler.  

Till sist: Här är elevernas förslag om skolan. 

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder Norran dig möjligheten att kommentera en del av innehållet på norran.se. Vi hoppas att du vill bidra med nya perspektiv och kunskap. Men kom ihåg att hålla dig till ämnet och visa respekt mot andra skribenter och personer som berörs i artikeln. Norran och Ifrågasätt kommer att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.

Mer från Nyheter

Artiklar från 17 januari 2018

Artiklar från 16 januari 2018

Artiklar från 13 januari 2018

Artiklar från 12 januari 2018

Artiklar från 11 januari 2018

Artiklar från 10 januari 2018

Artiklar från 9 januari 2018

Artiklar från 8 januari 2018

Artiklar från 5 januari 2018

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen