Politikern: ”Nu känner jag mig som en medelålders kränkt man”

Andreas Löwenhöök (M).

När Skellefteå kommun skickade ut ett brev angående hans sons kommande behov av barnomsorg, då var brevet endast adresserat till hans fru. Det fick Andreas Löwenhöök (M) att skriva en interpellation. ”Detta rimmar illa mot kommunens visioner och ambitioner på jämställdhetsområdet”, skriver han.

Det hela startade med ett brev som damp ner hemma hos familjen Löwenhöök i Skellefteå.

”I slutet av februari landade ett brev i vår brevlåda, från Skellefteå kommun, adresserat till min fru Micaela – endast till henne. Brevet innehöll en blankett från skol- och kulturkontoret om behovsinventering av förskoleplatser. Vid en avstämning i kvarteret, bland de andra familjerna med små barn som snart ska börja förskola, framgick det att de erhållit samma blankett – alla adresserade till kvinnan i hushållet. Detta rimmar illa mot kommunens vision och ambitioner på jämställdhetsområdet”, skriver Löwenhöök i en interpellation, som han har skrivit till för- och grundskolenämndens ordförande Fredrik Stenberg (S).

Löwenhöök vill lyfta diskussionen bland annat om den aktuella förvaltningen agerar i enlighet med kommunens jämställdhetsprinciper.

 – Jag brukar sällan lyfta fram mig själv som exempel i den politiska debatten. Men nu känner jag mig som en medelålders kränkt man. Kommunen säger ju, med brevets adressering, att jag inte kan ta lika stort ansvar för vårt barn som min fru. Detta känns som en otidsenlig cementering av traditionella könsroller, skriver Löwenhöök i ett pressmeddelande i samband med interpellationen.

Taggar:

Mer från Nyheter

Artiklar från 22 juni 2017

Artiklar från 15 juni 2017

Artiklar från 14 juni 2017

Artiklar från 12 juni 2017

Artiklar från 10 juni 2017

Artiklar från 9 juni 2017

Artiklar från 8 juni 2017

Artiklar från 7 juni 2017

Artiklar från 5 juni 2017

Artiklar från 31 maj 2017

Artiklar från 29 maj 2017

Artiklar från 28 maj 2017

Artiklar från 27 maj 2017

Artiklar från 26 maj 2017

Visa fler Preloader
Fler klipp i TV-portalen